Maden – Porsborgs Gastro Bar i Ribe

Efterårsmenuen

Vores menu er bygget op således, at man groft sagt bestiller til bordet og ikke til personen. Derfra deler man smagsoplevelsen på tværs af retterne. Det er traditionelt set ikke noget, vi er så gode til i vores del af verden. Men hvorfor ikke udfordre det? Og skabe en mere social oplevelse omkring mad.

  • Kl. 10 - 12

    Morgenbrættet

    Pris: 120,-

    Arme riddere med avocado og salat. Snackpølser, samt dagens koldhævede lyse brød og mørkt maltrugbrød bagt på surdej. Serveres med ost, dagens søde bagværk, græsk yogurt og sødt som får fuglene til at synge! Selv i en kælder.

  • Kl. 12-20.30

    Velmarineret efterårssalat med pip & knas

    Pris: 120,-

    Lækre salater i et samspil mellem det søde og det bitre, serveret med to skønne letrøgede pocherede æg og knasende sprøde jordskokkechips.

  • Kl. 12-20.30

    Fantastisk salat af grillet kål og syltet trøffel

    Pris: 130,-

    Grillede stykker spidskål marineret i god olivenolie med masser af parmesan og syltet trøffel.

  • Kl. 12-20.30

    3 Ristede

    Pris: 150,-

    Vores sæson smørrebrød

    • Ristet grahamsbrød med pocheret torsk og sur/søde rødbedeflager, bacon knas og sennepscreme.
    • Ristet fuldkornbrød med rosmarin og braiseret okseskank, mørkt øl, grønne bønner og Clara Friis pærer.
    • Ristet surdejsrugbrød med grillede sødkartofler, syltede squash og aromatiske æbler.

  • Kl. 12-20.30

    3 Sliders

    Pris: 150,-

    Vores små burgere i blød brioche

    • Porsborgs Hamburger med lamme/kalve bøf, mild bluecheesedressing og syltede tomater.
    • Crab Cake med chipotlecreme, syltede agurker og krondild.
    • Smørristet selleri “steak” med svampemayonnaise og rimmet porre.

  • Kl. 12-20.30

    Alt på ét bræt

    Pris: 250,-

    Vores sæsonbræt, som tager dig gennem tidens smag. Brættet består af fire retter, der med fordel kan deles som en starter mellem godtfolk. Måske sammen med et godt glas bobler.

    • Jordskokkesuppe med vores egne chips og aromatisk andefedt
    • Cremet perlebyg med timian, skalotteløg og hvidvin
    • Grillet spidskål med parmesanpanade og syltede sensommerrabarber
    • Dejlige møre svinekæber i intens fyldig sauce med stegte svampe

  • Kl. 12-20.30

    Grønt, grønt og atter grønt

    Pris: 200,-

    Herlig potpourri af efterårets grøntsager tilberedt i aromatisk smør med masser af urter, og selvfølgelig en lille salat ved siden af.

  • Kl. 12-20.30

    The Autumn Steak

    Pris: 300,-

    Steaken over dem alle - Udsøgt kød fra Dansk Gastro Kalv (ca. 250g). Serveret med smørristede kartofler og en symfoni af efterårets svampe, dejlige glaserede rodfrugter samt en særdeles vellavet bearnaisesauce. På siden følger en lækker marineret salat.

  • Kl. 12-20.30

    The Pork Chop

    Pris: 250,-

    Dejlig dansk svinekotelet (ca. 400g). Serveret med aromatisk blomkål og grønne bønner, samt fyldig skysauce med syltede sennepskorn. På siden kommer skønne brasede kartofler drysset med tørrede svampe.

  • Kl. 12-20.30

    Dessertbrættet

    Pris: 80,-

    Vi har samlet lidt af det gode fra den søde kategori og serverer det på ét bræt.

    • Bagte blommer med mørkt sukker og skøn blåbæris.
    • “Black mamba” - fantastisk mørkchokoladekage med cremet fudge og ristede hasselnødder.

  • Kl. 12-20.30

    Ugens søde bagværk

    Pris: 50,-

    Vi bager en ny type kage hver uge. Spørg os hvad vi har idag.
    Det fortryder du ikke.

Porsborgs Snacks

Vi har skabt et selvstændigt koncept til dig, som elsker at snacke. Du kan sagtens sammensætte et fuldbyrdet måltid, men du kan også tage få ting ad gangen, og smage dig gennem det, du har mest lyst til at fornøje dig med. Meget velegnet som en deler, en starter eller til den sene sult efter et par gode glas.

Eftersom vi altid er på udkig efter nye, interessante produkter, kan udvalget variere en smule. Men herunder finder det mere grundlæggende sortiment af snacks.

  • Saint Agur

    Fransk blåskimmel ost, som med sin cremede konsistens ofte overvinder kritikerne. Den er ikke skarp i smagen som mange andre blåskimmeloste, men mere flødeagtig og raffineret.

  • Høgelundgaard blåskimmel

    Et fyrtårn indenfor dansk blåskimmel. Med sin frugtsødme og sprøde proteinkrystaller samt 12 måneders lagring, er denne ost én man bør prøve.

  • Grøn Kongeå

    Fra det lokale Jernved Mejeri kommer denne faste ost som er lagret i 35 uger. Lækker konsistens og smagfuld ost, perfekt med sødt eller salt garniture.

  • Thise Fyrtårnsost

    En fast og velmodnet gul ost. En ekstra-lagret vesterhavsost fra det anerkendte Thise Mejeri.

  • Kongeå Øko Brie

    Kongeå Brie, fra lokale Jernved Mejeri, har en fast konsistens, men en dejlig blød smag. Ved modning får brien en stærkere smag, og flyder kun meget lidt ud modsat mange andre brier. Den smager fantastisk sammen med en god kraftig marmelade.

  • Castello Marquis

    En fyldig og aromatisk skimmelost med rødkitkultur, der er fremstillet uden anvendelse af farvestoffer. Osten er silkeblød og cremet i konsistensen, hvilket gør osten dejligt afbalanceret.

  • Thise Ravost

    Thyborøn Rav-ost er helt sin egen. Hverken en Danbo eller en Vesterhavsost. Osten er lagret i ca. 14 uger – fast i konsistensen uden at være tør, og med en smag der på én og samme tid er mild og fyldig.

  • Små, hyggelige ølpølser

    Smagfulde, saftige og delevenlige. Og så passer de til dagens kolde drink.

  • Perfekt saltede mandler

    Prøv selv. Men pas på, det kan være svært at stoppe.

  • Porsborgs fantastiske mix af oliven

    3 forskellige sorter af oliven, som bare smager skønt.

  • Brødstykker med olie og dip

    Når det simple bare fungerer. Godt, hjemmelavet brød i følgeskab med dippe-dip.

  • Rugchips og ost

    Knasende sprøde chips med to slags blød og cremet ost, så du kan rigtigt kan fornøje dig.

  • Lufttørret serrano skinke

    Ingen kommentarer...

  • Udvalg af Porsborgs 3 bedste pestoer og/eller tapenader

    Lad dig overraske. Vi laver pestoer ud af det meste, og imorgen er det andre varianter end idag. Det er et slags eventyr...

  • Røget svinemørbrad

    Den helt gode mørbrad, røget så det smelter på tungen.

Snacks

Pris pr. stk.: 30,-

Bestillingen serveres med 2 kuverter brød samt sæsonens garniture og relevant tilbehør.

Hvad vores retter er inspireret af i denne periode

Råvarer i fokus netop nu

Vi tror på at, mad skal være en oplevelse. Hver gang. Vores madkoncept er derfor bygget fleksibelt op omkring årstiderne. Det betyder, at du vil opleve vores menukort skifte op til hver sæson eller oftere. Det gør, at vi altid kan finde det bedste til dig. Lad dig overraske, og lad dét at gå ud at spise være en speciel oplevelse hver gang. Og bare rolig; du er i trygge hænder.

  • Rucola

  • Jordskok

  • Kål

  • Trøffel

  • Krondild

  • Parmesan

  • Bønner

  • Rødbede

  • Torsk

  • Sennep

  • Rosmarin

  • Pære

  • Æbler

  • Krabbe

  • Svampe

  • Sød kartoffel

  • Selleri

  • Blommer

  • Blåbær

  • Hasselnød

Gastronomi & Gode Oplevelser
Hovedtelefon

+45 71 74 78 84

Afdelinger

Porsborgs Gastro Bar
Torvet 3
6760 Ribe
Send en email.

Porsborgs Selskaber
Send en email.

Åbningstider
Mandag
Lukket
Tirsdag - Torsdag
10 - 23
Fredag - Lørdag
10 - 02
Søndag
9 - 21
Åbningstider
Mandag
Lukket
Tirsdag - Torsdag
10 - 23
Fredag - Lørdag
10 - 02
Søndag
9 - 21
Hovedtelefon

+45 71 74 78 84

Afdelinger

Porsborgs Gastro Bar
Torvet 3, 6760 Ribe
Send en email.

Porsborgs Selskaber
Send en email.

Porsborgs favner både en Gastro Bar og en Selskabs afdeling, som tilfælles har ambitionen om at levere uforglemmelige oplevelser med mad, drikke og gode mennesker som omdrejningspunkt.

Fødevarestyrelsen