Maden – Porsborgs Gastro Bar i Ribe

Vintermenuen er her.

Vores menu er bygget op således, at man groft sagt bestiller til bordet og ikke til personen. Derfra deler man smagsoplevelsen på tværs af retterne. Det er traditionelt set ikke noget, vi er så gode til i vores del af verden. Men hvorfor ikke udfordre det? Og skabe en mere social oplevelse omkring mad.

  • Vintersalaten

    med syre, overraskelse og knas

    Græskarsalat med bagte græskartern, granatæblekerner, mynte, babyspinat og chili-ristede kikærter, vendt med dejlig olivenolie og ægte græsk feta drysset på toppen.


    dkk 120

  • 3 Ristede

    vores sæson-smørrebrød (vinter 2020)

    1. Smørristet rugbrød med smagfuld græskarpuré, sæsonens rodfrugter i petite udskæringer, vendt i mild pesto, toppet med jordskokke chips.
    2. Smørristet kastanjebrød med braiseret svinekæber og bagte søde rødløg, toppet med knasende og syrligt surt.
    3. Koldhævet hvedebrød, med en bund af cremet bønnepure, delikate skiver af koldrøget laks, toppet med rogn og grønkåls-fritté samt peberrodsskum.


    dkk 150

  • Jordskokkesuppen

    med and og brød

    Flødeblød jordskokkesuppe med confiteret andelår, ristede jordskokker, brødcroutoner og vores grønne urteolie.


    dkk 110

  • 3 Sliders

    vores små burgere i blød brioche (vinter 2020)

    1. Tynde skiver saftig oksecuvette, med bløde løg og vores egen broccolislaw.
    2. Knust avocado, knasende torpedorejer og koriander vendt i limesaft, smurt med hjemmelavet chipotlemayo.
    3. Saftig kyllingebøf på bund af marineret savoykål med lækker mango og hjemmelavet karry-mayo.


    dkk 150

  • Alt på ét bræt

    Vores sæsonbræt (vinter 2020)

    1. Blomkålssuppe med sprødstegt chorizopølse i rødvin toppet med purløgsolie
    2. Smør-ristede rosenkål, med tørret tomat, ristede mandler og sprød serranoskinke
    3. Klassisk kartoffelmos med et strejf af hvidløg, toppet med power-baconjam
    4. Lammeragout med rødløg, porrer, kål, pastinak samt friskrevet peberrod på toppen


    dkk 250

  • Grønt, grønt og atter grønt

    (vinter 2020)

    Herlig potpourri af farvestrålende gulerødder, bagekartofler, blegselleri, pastinak, savoykål og rødbede i herlig marinade af balsamico og sirup med salvie, oregano, og løg.


    dkk 200

  • The Winter Steak

    steaken over dem alle (vinter 2020)

    Udsøgt entrecote fra Dansk Gastro Kalv (ca. 250g). Serveret med bagte cherrytomater, og gratineret mos med rigeligt smør. Svampe- porresauce på siden.


    dkk 300

  • Anden

    med bær og beder

    Lækker, saftig andebryst, smagfuld sauce med bær, lækre brasede kartofler med svampepulver, bagte, syrlige beder med revet ravost.


    dkk 250

  • Dessertbrættet

    lidt af det gode fra den søde kategori (vinter 2020)

    Mandelkage, med appelsincreme og hasselnødder på toppen.
    Lækker hjemmelavet lime parfait med karamelliserede mandarin.


    dkk 80

  • Ugens søde bagværk

    lige til kaffen

    Vi bager en ny type kage hver uge. Spørg os hvad vi har idag. Det fortryder du ikke.


    dkk 50

Porsborgs Snacks

Vi har skabt et selvstændigt koncept til dig, som elsker at snacke. Du kan sagtens sammensætte et fuldbyrdet måltid, men du kan også tage få ting ad gangen, og smage dig gennem det, du har mest lyst til at fornøje dig med. Meget velegnet som en deler, en starter eller til den sene sult efter et par gode glas.

Eftersom vi altid er på udkig efter nye, interessante produkter, kan udvalget variere en smule. Men herunder finder det mere grundlæggende sortiment af snacks.

  • Saint Agur

    Fransk blåskimmel ost, som med sin cremede konsistens ofte overvinder kritikerne. Den er ikke skarp i smagen som mange andre blåskimmeloste, men mere flødeagtig og raffineret.

  • Høgelundgaard blåskimmel

    Et fyrtårn indenfor dansk blåskimmel. Med sin frugtsødme og sprøde proteinkrystaller samt 12 måneders lagring, er denne ost én man bør prøve.

  • Grøn Kongeå

    Fra det lokale Jernved Mejeri kommer denne faste ost som er lagret i 35 uger. Lækker konsistens og smagfuld ost, perfekt med sødt eller salt garniture.

  • Thise Fyrtårnsost

    En fast og velmodnet gul ost. En ekstra-lagret vesterhavsost fra det anerkendte Thise Mejeri.

  • Kongeå Øko Brie

    Kongeå Brie, fra lokale Jernved Mejeri, har en fast konsistens, men en dejlig blød smag. Ved modning får brien en stærkere smag, og flyder kun meget lidt ud modsat mange andre brier. Den smager fantastisk sammen med en god kraftig marmelade.

  • Castello Marquis

    En fyldig og aromatisk skimmelost med rødkitkultur, der er fremstillet uden anvendelse af farvestoffer. Osten er silkeblød og cremet i konsistensen, hvilket gør osten dejligt afbalanceret.

  • Thise Ravost

    Thyborøn Rav-ost er helt sin egen. Hverken en Danbo eller en Vesterhavsost. Osten er lagret i ca. 14 uger – fast i konsistensen uden at være tør, og med en smag der på én og samme tid er mild og fyldig.

  • Små, lækre krydderpølser

    Smagfulde, saftige og delevenlige. Og så passer de til dagens kolde drink eller en god øl.

  • Perfekt saltede mandler

    Prøv selv. Men pas på, det kan være svært at stoppe.

  • Porsborgs fantastiske mix af oliven

    3 forskellige sorter af oliven, som bare smager skønt.

  • Brødstykker med olie og dip

    Når det simple bare fungerer. Godt, hjemmelavet brød i følgeskab med dippe-dip

  • Rugchips og ost

    Knasende sprøde chips med cremet fransk landbrie, så du rigtigt kan fornøje dig.

  • Lufttørret serrano skinke

    Som du kender den. Perfekt til brød, pesto og dippedip!

  • Udvalg af Porsborgs 3 bedste pestoer og/eller tapenader

    Lad dig overraske. Vi laver pestoer ud af det meste, og imorgen er det andre varianter end idag. Det er et slags eventyr...

  • Røget svinemørbrad

    Den helt gode mørbrad, røget så det smelter på tungen.

Snacks

Pris pr. stk.: 30,-

Bestillingen serveres med 2 kuverter brød samt sæsonens garniture og relevant tilbehør.