… og nu også den gode fest! – Porsborgs

… og nu også den gode fest!

Corona-krisen har taget rigtigt meget fra mange mennesker. Og nu også den gode fest! Hos Porsborgs har vi nemlig valgt, at aflyse samtlige af vores aktiviteter under årets Tulipanfest. Ærgerligt – da der netop i år – var lagt op til et par helt specielle dage i helt nye rammer.

Der var lagt op til et par helt specielle dage til årets Tulipanfest, hvor Ribelunds Festivalplads var udset til, at danne rammen om gode timer, smil, grin og festligheder. Det bliver ikke, som planlagt, til maj 2020 grundet Corona-krisen

Da Corona-krisen ramte, med alle sine konsekvenser og usikre fremtidsudsigter, blev der talt og tænkt mange ting igennem på de interne linjer hos os. Vi valgte hurtigt, helt præcist d. 12. marts, at lukke ned for samtlige af vores aktiviteter, på trods af, at der på det tidspunkt ikke var udsigt til hverken kompensation, hjælpepakker eller andet. Beslutningen var mere end almindelig svær, men det føltes som det rigtige at gøre.

Vi havde, på det tidspunkt, ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at det, der skulle ramme os, Danmark og resten af verden, var af en sådan kraft, som vi senere har erfaret. Verden er gået i stå. Vi ser og hører hver dag om katastrofale konsekvenser, både på det menneskelige og helbredsmæssige plan samt på økonomisk plan for både virksomheder og private samt fremtiden for vores land.

Hvis man husker den økonomiske krise i 07/08, kan man ikke lade være med, at tænke, at denne her, Corona-krisen, rammer verden meget, meget hårdere. De fremtidige konsekvenser er pt. umulige at overskue, men sikkert er det, at vi som land kommer til, at kæmpe i de næste mange år, med den regning der utvivlsomt skal tilbagebetales på den ene eller anden måde, når verden igen kommer oven vande og vi har Coronaen bag os.

Vi nærmer os en måned i Corona-tilstand, og i Porsborgs-regi har vi indtil videre mistet markant omsætning alene i selskaber, arrangementer og events, som ellers var en del af ordrebogen i 2020. Arrangementer som måske, måske ikke, kommer tilbage på et andet tidspunkt. Det er uvist. Ligesom så meget andet pt. Hertil kommer tabt omsætning på tværs af vores andre aktiviteter, som på trods af en rørende flot opbakning til vores take-away koncept, stadig har sat et par hårde og meget markante mærker i tallene for 2020.

Tulipanfesten 2020

Allerede, tilbage til d. 12. marts, talte vi om vores aktiviteter til årets Tulipanfest. Vi stod på det tidspunkt midt i al den praktiske planlægning, design og opbygning af barer, leverandøraftaler, definering af produktsortiment, vagtplaner, leje af udstyr, toiletvogne, “indretning” af hele Ribelunds Festivalplads, osv., osv. På alle parametre havde vi satset stort – vi har svært ved, at lade være – hvorfor vi aftalte, at 1. april var vores interne deadline ifht. en beslutning. På det tidspunkt ville vi vurdere situationen og træffe en beslutning; gennemfører vi eller ej. Som tiden er gået, og vi dag for dag har fornemmet og oplevet hvordan alt er lammet grundet Corona-krisen, hvordan arrangementer af ekstremt større kaliber, og endda med senere dato, bliver aflyst, tør vi ganske enkelt ikke lægge så mange af vores æg i den kurv.

Vi må derfor med stor, stor ærgrelse, og respekt for den situation verden pt. befinder sig i, aflyse følgende arrangementer:

  • LABALABA – vores lille popup festival på Ribelunds Festivalplads
  • Koncert med Jordans Drive
  • VM i Ølbowling
  • Den Store Grisefest – vores stort anlagte Mallorcafest for 400 skønne gæster

Alle med billet til aflyste arrangementer får naturligvis det fulde beløb refunderet. Dette sker over de kommende 5 arbejdsdage, hvor beløbet automatisk sættes ind på det betalingskort der er anvendt til online købet. De som har købt “analoge billetter” bedes sende os en email på event@porsborgs.dk

Det bliver altså ikke i maj 2020 vi kommer til at opleve de fire konceptbarer, som var blevet udviklet til årets LABALABA.

Rationalet

Vi har naturligvis spurgt os selv; hvad sker der mon fra regeringens side efter d. 13. april? Hvad nu hvis landet “åbnes” op igen…? Træffer vi den rigtige beslutning her? Rationalet bag vores beslutning er simpel. Uanset hvad regeringens udmelding bliver, og hvornår man starter den såkaldte åbning af Danmark igen, frygter vi, at vi som mennesker vil være påvirket af Corona-krisen i længere tid end hvad en udstukket skæringsdato fra regeringens side dikterer.

Vi tror ganske enkelt ikke på, at Tulipanfesten 2020 bliver som vi alle havde håbet. Eller sagt på en anden måde; risikoen forbundet med vores investering i de oprindelige planer for den gode fest i maj – efter Corona’ens indtog – har vokset sig større end vi bryder os om. Ikke mindst ovenpå den periode vi står midt i nu.

Vores rationale bevæger sig i den grad også omkring al den tid vi har “mistet” grundet Corona-krisen. Som beskrevet tidligere, føles det som om Verden har stået stille siden Corona’en ramte. Men, stået stille, kan man ikke just sige er tilfældet hos os. Vi har været i krig og kamp, hver eneste dag, siden d. 12. marts. En kamp for at redde vores virksomhed, en krig mod den nemme løsning, som det ville være at lukke alt ned. Vi har mistet det meste af en måned, som var øremærket til den videre planlægning af de gode aktiviteter, som skulle have fundet sted under årets Tulipanfest. Tid vi ikke får igen, planlægning og koordinering, som vi ikke længere kan allokere tid til, mens vi har en forretning i redningsbåden.

Og til sidst; vil vi være dem – uanset hvad der sker efter d. 13. april – som samler, potentielt op mod, tusind mennesker på en festivalplads, så kort tid efter denne krise?

Summen af det hele, efterlader os med et ret klart svar; 2020 blev bare ikke det år vi havde satset på. Det blev ikke det ambitiøse indslag til Tulipanfesten, og der er sikkert mange andre ting som heller ikke bliver som vi, eller andre, havde forestillet sig. Men på en eller anden mærkværdig måde, siger vi pyt. For 2020 blev til gengæld året hvor vi alle rykkede sammen, det blev året, hvor vi hos Porsborgs, for alvor oplevede hvor vild en opbakning der er derude når lokummet brænder – tusind, tusind tak for det – og 2020 blev året der, helt som inden Corona, ligger lige inden 2021, hvor alt, ganske sikkert, er normalt igen. Hvor vi må kramme hinanden, holde fester, samles til fødselsdage, middage, koncerter, og alt det andet sjove. Nu skal vi have tingene tilbage på sporet igen, sådan i det store perspektiv. Så må andet vente.

Vi gør nemlig det hele en anden gang.

Beslutningen blev faktisk taget 1. april. Men vi kunne simpelthen ikke få os selv til at melde det ud lige på den dag.

Der var lagt op til et par rigtigt gode dage på Ribelunds Festivalplads med den nye popup LABALABA
Koncerten med Jordans Drive, med indlagt dansegaranti, var fredagens hovedindslag, som vi desværre også må melde aflyst.
Sammen med Royal Beer, skulle det første VM i Ølbowling have fundet sted i Ribe henover 2 dage, fredag d. 8. maj og lørdag d. 9. maj. Turneringen er ligeså aflyst.
Den Store Grisefest, som i år tegnede til at blive et brag af en fest for 400 Mallorca-glade gæster, må ligeledes lade livet, og aflyses sammen med de andre aktiviteter.