Tilbud

Dry furmint

  • Indhold: 75 cl
  • Volume: 12.5%

kr.175,00 kr.145,00

Mange mener, at man med druen Furmint har en af verdens bedste druer både for tørre og søde hvidvine. Vi har her at gøre med en vin, som har en let delikat sødme men samtidig god syre. Vinen vil egne sig til fisk og skaldyr eller lette retter med grøntsager. Eller nyd den blot i godt selskab!

Tokaj, Ungarn. Château Dereszla.
Druer: Furmint & Harslevelu

Den “tørre” Furmint fra Château Dereszla er lavet på 85% Furmint og 15% Hárslevelu, som hentes på parceller med primært vulkansk jordbund. Druerne høstes normalt i september og gæringen foregår ved lav temperatur i rustfrie ståltanke. Det giver optimale forhold for aroma, friskhed og intensitet i vinen. Vinen modnes i kort tid på ståltank, altså uden påvirkning af træfade – dette for at prioritere umiddelbarhed og finesse.

Farven er lys gylden og de sarte aromaer af citrus og grønne æbler skyldes primært druen Furmint, mens nuancerne af lindeblomst, mirabeller og hvid ferskner kommer fra Hárslevelü. I smagen er vinen meget charmerende, med en sødmefuld frugtkarakter og en god mineralitet. Den viser en sund sprødhed til sidst med en meget delikat druesmag. Det er en vin som er meget appetitgivende og som er bedst i sin ungdom. Serveres til skaldyr, fisk, sushi og diverse salater.

I sortiment