Vi åbner ny afdeling, indgår partnerskab med lokal gård og ser helt nye perspektiver i 2019.

Tilbage til den varme danske sommer, helt bestemt 1. juli 2018, overtog vi styringen af Porsborg på Torvet i Ribe. Vi opdaterede navnet til Porsborgs for bl.a. at kunne favne flere ting under samme paraply, og udover s’et fik den historiske kælder også tilført “Gastro Bar” til navnet. Sidenhen er det gået over stok og sten, og her efter blot 6 måneder, kan vi gøre nytårs-status, og kigge i krystalkuglen frem mod 2019. Og fremtiden er ikke så uinteressant endda. Og tillad os også at sige mange tak til alle gæster, venner, familie og personale for de seneste måneder, og ikke mindst; godt nytår. Vi glæder os til 2019, og håber mange af jer vil kigge forbi d. 31. december fra kl. 12 - 16 til håndmadder og nytårsøl.

Et sjældent syn

Det er sjældent set at man på bare et halvt år kan etablere en restauration på den facon som det er tilfældet for Porsborgs Gastro Bar. Om det er lige dele talent og held, kan vi ikke engang selv sige, og vi er heller ikke de rigtige at spørge, men faktum er, at vi fornemmer at have ramt noget som er attraktivt for mange forskellige målgrupper og i særdeleshed interessant for lokale.

“Vi kunne ikke have ønsket os en bedre start. Vi har haft fart på lige fra første dag, men til trods for at vi har haft rigtigt mange bolde i luften, føler vi i al ydmyghed og taknemmelighed at det er gået godt, og folk generelt er meget tilfredse med det vi skaber. Det gør os helt enormt glade”

Fortæller Thomas Christensen, som er Partner & Bestyrer. Men vi har flere ting i støbeskeen som vi realiserer i 2019 – bl.a. ting som er mulige grundet den fine opbakning vi har oplevet.

Velkommen til Porsborgs Selskaber. Tag godt imod vores nye legekammerater.

Ny afdeling

Ny afdeling med erfarne profiler ved roret

Når kalenderen viser 2019, sker det med nogle helt centrale, og meget interessante, opdateringer i ejerkredsen, og ikke mindst i det produkt vi tilbyder fra Porsborgs. En ny afdeling ved navn “Porsborgs Selskaber” ser nemlig dagens lys, og som navnet antyder, handler det om en decideret afdeling for selskaber, mad ud-af-huset og selvstændige madkoncepter.

Det har fra starten været meningen at vi gerne ville gøre meget mere med mad end hvad det 8 kvadratmeter lille køkken i gastro baren kan bære. Vi er faktisk selv ret imponerede over hvad vi hidtil har formået at få udviklet og eksekveret i det lille køkken.

Vi er stolte over at kunne præsentere to så tunge profiler ved roret i Porsborgs Selskaber, i form af Rasmus Errebo og Claus Lehmann Christensen, hvilket altså medvirker at vi i det nye år begynder at tilbyde madløsninger som strækker sig langt ud over hvad det nuværende køkken har været gearet til i Gastro Baren.

Vi er netop nu igang med at få de sidste detaljer på plads ifht. etableringen af et større, eksternt køkken i byen, hvorfra selskabsafdelingen bliver drevet fra, og på samme tid opstår der rigtig gode muligheder for synergier med Gastro Baren, hvor der kan leveres komponenter og opbakning, og på den måde kan vi også hæve niveauet endnu et nyk i vores dejlige kælder.

Fantastiske madoplevelser og høj kvalitet

Porsborgs Selskaber vil primært fokusere på madløsninger til større selskaber, events samt kultur- og firma-arrangementer, runde fødselsdage, bryllupper, receptioner, m.m. hvor kernen er fantastiske madoplevelser af høj kvalitet. Og det kan endda kombineres med den store viden der allerede er i Porsborgs omkring øl fra hele verden, kvalitetskaffe fra små risterier og topvine fra mindre vinhuse i Europa, så man kan få en helstøbt løsning omkring mad, smag og drikke.

Kantinedrift med nye ambitioner

Derudover vil vi også beskæftige os med ekstern kantinedrift, hvor man netop nu er i dialog med et par interessante emner, hvor ambitionen er at løfte niveauet væsentligt for hvordan kantinemad bredt opfattes.

Tidligere landsholdskok

“Ligesom mange andre i byen, kunne jeg ikke undgå at lægge mærke til at der skete en masse positivt hos Porsborgs efter der var kommet nye mennesker til, og måden Porsborgs drives fascinerer mig meget. Så da jeg fik muligheden for at blive en central del af virksomheden, var jeg ikke i tvivl”, fortæller Rasmus Errebo.

Sammen med Claus Lehmann Christensen har vi skabt en duo som de fleste madkendere nok vil trække på smilebåndet af – ganske enkelt fordi man må glæde sig til at se, og ikke mindst smage, hvad de to i parløb kan kreere sammen.

“At få lov til at komme ombord mens hele setuppet opbygges, er virkelig et drømmescenarie for mig, og så tænder jeg enormt meget på muligheden for egen udvikling. Drengene bag Porsborgs er selv drevet af at gøre tingene anderledes, udvikle nye sjove ting, og hele tiden flytte grænser og udfordre, hvilket tiltaler mig meget”, stemmer Claus Lehmann Christensen i.

Sekundært vil de to erfarne herrer også tage del i den videre udvikling af madkonceptet i Gastro Baren – hvor vi udvikler en ny menu 4 gange årligt i takt med sæsonerne – her er vores klare ambition at vi på sigt vil basere størstedelen af maden på råvarer fra egen avl, hvorfor vi kan løfte sløret for et nyt interessant partnerskab som ser dagens lys i 2019.

Nyt partnerskab sørger for egne råvarer

Nyt partnerskab skal højne smagen og samvittigheden.

Vi har givet ambitionerne frit løb, og valgt at indgå partnerskab med Oak River Farm som ligger ca. 6 km fra Ribe centrum, nemlig i Hviding. Det betyder at vi begynder at dyrke egne råvarer og præcis de sorter vi har brug for til en given sæson og med en given smag, lige fra bær og krydderurter, til grøntsager og opdræt af dyr, såsom ænder og vadehavslam.

Ikke nok med det, er det ambitionen at partnerskabet med tiden skal udmunde i en serie af egne produkter, baseret på egen-producerede råvarer, til hylderne i butikkerne.

Den voksende gård, med Laurids Schmidt i spidsen, dyrker allerede i dag flere hektar jord, og mere er på vej. Foruden de grønnere afgrøder, opdrættes der også ænder, får, høns, m.m. Alt sammen ud fra en beundringsværdig jord-til-bord mentalitet, hvor det først og fremmest handler om at behandle jorden med respekt, og dyrke samt opdrætte bæredygtigt.

Et sats af dimensioner, men en chance vi ikke måtte gå udenom.

Holdningen til sæsonens råvarer og kvaliteten af det vi skaber er altid øverst på dagsordenen, og da vi fik chancen for at indgå dette partnerskab var betænkningstiden ikke speciel lang. Det er et sats af dimensioner, men dét at kunne sætte sig ned og lave 1- og 2-års dyrkningsplaner og på den måde fuldstændig styre hvilke råvarer vi vil have til rådighed hvornår, og på samme tid vide hvilken behandling vores råvarer har fået, er simpelthen nærmest rørende og helt unikt.

Der er store planer for gården, og et naturligt spørgsmål for de som kender til Oak River Farm projektet, ville være om man ikke længere vil tilbyde sine populære madløsninger, og altså udelukkende beskæftige sig med landbruget. Men det skal man nu ikke frygte.

“Mine madløsninger fortsætter ufortrødent, hvilket også har været et kardinalpunkt for mig. Vi har hele tiden været enige om, at udover holdningen til råvarer, kvalitet og den gode smag, er det produkt som Porsborgs tilbyder, væsentligt anderledes end det som Oak River står for”, fortæller Laurids Schmidt som er indehaver af gården.

“Jeg glæder mig helt enormt til at få en håndfuld passionerede madmennesker omkring mig, som også kan udvikle mig ligesom jeg også skal være med til at udvikle tingenes gang den anden vej, og ikke mindst ser jeg frem til at se mine råvarer i hænderne på top-kompetente fagfolk og dernæst i maven på tilfredse mennesker”, fortsætter Laurids.

Målsætningen for den nye konstellation.

Ingen af os har på noget tidspunkt i vores liv været drevet af kapital som det primære – som ellers oftest er målestokken i virksomheder.

"Vi har et ønske om at genfinde roen i en til tider kaotisk branche og skabe den tid som er så vigtig når man vil udvikle og forny sig, samtidigt med man har sin faglige integritet intakt og kan drive en bæredygtig virksomhed. Det er en blød målsætning, men noget der vejer tungt for os. Sammen ønsker vi i høj grad at placere Ribe, Vestkysten og resten af vores skønne lokalområde i folks erindring når det kommer til smag og gode oplevelser omkring gastronomi. At skabe et lille aftryk som vi kan være stolte af”, afslutter Claus Lehmann Christensen

Vi glæder os!

Vi glæder os helt vildt til 2019, som vi tror bliver mindst ligeså spændende som 2018 viste sig at blive. Med det, vil vi gerne sige godt nytår, og meddele at, Porsborgs Gastro Bar er lukket indtil d. 22. januar 2019, kun afbrudt af Smagsrunden d. 17. januar. Porsborgs Selskaber er allerede nu åben for dialog.

Pas på jer selv derude. Vi ses inden længe igen.

  • Porsborgs Selskaber

    Claus Lehmann Christensen

    claus.l@porsborgs.dk

  • Porsborgs Selskaber

    Rasmus Errebo

    rasmus@porsborgs.dk

  • Porsborgs Gastro Bar

    Thomas Christensen

    thomas@porsborgs.dk

  • Oak River Farm

    Laurids Schmidt

    laurids@oakriverfarm.dk

Gastronomi & Gode Oplevelser
Hovedtelefon

+45 71 74 78 84

Afdelinger

Porsborgs Gastro Bar
Torvet 3
6760 Ribe
Send en email.

Porsborgs Selskaber
Send en email.

Åbningstider
Mandag
Lukket
Tirsdag - Torsdag
10 - 23
Fredag - Lørdag
10 - 02
Søndag
9 - 21
Åbningstider
Mandag
Lukket
Tirsdag - Torsdag
10 - 23
Fredag - Lørdag
10 - 02
Søndag
9 - 21
Hovedtelefon

+45 71 74 78 84

Afdelinger

Porsborgs Gastro Bar
Torvet 3, 6760 Ribe
Send en email.

Porsborgs Selskaber
Send en email.

Porsborgs favner både en Gastro Bar og en Selskabs afdeling, som tilfælles har ambitionen om at levere uforglemmelige oplevelser med mad, drikke og gode mennesker som omdrejningspunkt.